מנהל חשבונות הוא הגורם המקצועי המבצע את הפעולות הפיננסיות היומיומיות בעסק.
יצירת תלושי שכר, יצירת חשבוניות ורישומם , תשלום לספקים, אחריות על רישום המלאי מהווה הגורם המקשר בין בעל העסק לבנקים ולרשויות המיסים, מנהל החשבונות מכין את הדוחות הכספיים (חודשיים ושנתיים) המועברים לרואה חשבון לבדיקה ואישור.
עסקים רבים מעסיקים מנהלי חשבונות לניהול הצד הפיננסי בעסק, עסקים בתחילת דרכם משלמים למנהלחשבונות חיצוני, עסקים מבוססים מחזיקים מנהל חשבונות במשרה מלאה ולעסקים גדולים ישמס' מנהלי חשבונות במחלקות השונות.
למנהל החשבונות תפקיד מכריע בניהול התקין של העסק כאחראי על ניהול ההוצאות וההכנסות שלהעסק מחד, ועל ייעוץ והכוונה של בעל העסק להשקעות חדשות מאידך.
מתוקף תפקידו נחשף מנהל החשבונות למידע רגיש של העסק ועל כן אמינותו ומקצועיותו קריטיים להמשך פעילותו התקינה של העסק.
יועץ מס
יועץ מס, כשמו כן הוא ,עוסק בייעוץ בנושא מיסים, מהווה נציג של משלמי מיסים (נישומים) בפני רשויות המס ומסייע במילוי דו"חות לרשויות.
"פקודת מס הכנסה" קובעת את פעילותם של יועצי המס ,יועצי המס עוברים מסלול הכשרה ע"י מס הכנסה והסמכתו של יועץ מס נקבעת ע"י מס הכנסה ועליו להיות רשום בפנקס יועצי מס.
שירותי ייעוץ הניתנים ע"י היועצים כוללים : ייעוץ כלכלי, החזרי מס לשכירים, תיאומי מס וניהול חשבונות,עריכת דוחות שנתיים והצהרות הון.
יועץ מס למעשה מתכנן את תשלום המס ע"ישימוש באופן חוקי בהפחתת תשלומי המס. תכנון מס נכון יימנע פסילת ספרי חשבונות,יימנע תשלום קנסות מחד, ויכול להביא לחסכון מתשלום מס מופחת מאידך. ליצירת קשר עם יועץ מס
רואה חשבון
מוסמך ע"פ חוק רואי החשבון, (התשט"ו )1955 לבקר דוחות כספיים של חברות ולתת חוות דעת לחברות ועצמאים. עבודתו של רואה החשבון חייבת להיעשות ע"פ כללים ותקנות חשבונאיות.
המטרה שלרואה החשבון היא לשקף את המצב הפיננסי האמיתי של החברה או העסק, בידיו לאשר את הדוחות הכספיים, להסתייג או לשלול את בדוחות.
על כתפיו שלרואה החשבון מוטלת אחריות רבה בניהול הדוחות הכספיים של החברות, עליו לדאוג לשקיפות ואמינות מוחלטת מול בעלי המניות, רשויות המיסים וכל גוף אחר שיתעניין בדוחות.
רואה החשבון למעשה דואג לניהול פיננסי נכון של העסק תפקידיו כוללים:
ייצוג מול רשויות המיסים הכולל דוחות כספיים ( לאחר עריכה וביקורת), הצהרות הון, דוחות שנתיים, טיפול בהחזרי מס, שירותי הנהלת חשבונות, מעקב אחר חשבונות בנקים וניהול נכון שלהחשבונות,ביקורת פנים ארגונית, ייעוץ עסקי ופיננסי ועוד…
מסלול ההכשרה של רואי החשבון כולל לימודים אקדמיים במוסדות מוכרים מטעם המועצה להשכלה גבוהה ומועצת רואי החשבון היא האחראית להסמיך רואה חשבון ולהעניק רישיון ע"פ שני קריטריונים: מי שעומד בבחינות מועצת רואי החשבון ולמי שעשה התמחות של שנתיים. ליצירת קשר עם רואה חשבון
הנהלת חשבונות